Sunday, October 1, 2023
HomeAllPayPal vagy Payoneer? Melyik lehet a legjobb Neked?

PayPal vagy Payoneer? Melyik lehet a legjobb Neked?

Nagyjából 38,2 millió amerikai dolgozott szabadúszóként 2020-ban, és a távmunkások alkotják a túlnyomó többséget, és a számuk 2020-2021-ben érthető okokból jelentősen nőtt Magyarországon is. Természetesen az online tranzakciók jelentik számukra a legkényelmesebb módját a fizetésüknek. A Payoneer vs. PayPal ezért elkerülhetetlen dilemma. Tehát melyik platform jobb a kifizetések és a pénzfelvételek lebonyolítására? Tényleg olyan jelentős a tranzakciós díjak közötti különbség? Milyen egyéb szolgáltatásokat nyújtanak ezek a platformok? Lássuk, hogy e két online tranzakciós megoldás közül melyik kínál többet!

A PayPal áttekintése

A PayPal a világ talán legismertebb elektronikus kereskedelmi vállalata, amely az online pénzátutalásokra specializálódott. Mivel lehetővé teszi, hogy a felhasználók összekapcsolják számlájukat a hitel-, bankkártya- vagy checking számlájukat, a PayPal hatalmas lépést tesz az új és a régi közötti szakadék áthidalására. Ami azt illeti, egyes országokban a Paypal egyike az online kaszinó oldalakon is elfogadott fizetési módnak, ami nagyban növeli a népszerűségét.

A vállalatot 1998-ban alapították Confinity néven. A cég 2000 márciusában egyesült Elon Musk X.com nevű cégével. A vállalat 2001-ben átnevezte magát PayPalra, és 2002-ben tőzsdére ment. Ugyanebben az évben az eBay 1,5 milliárd dollárért megvásárolta a vállalkozást. Ennek ellenére a platform hatalmas népszerűsége és hihetetlen teljesítménye miatt 2014-ben a PayPal önálló tőzsdén jegyzett vállalattá vált. 2021-ben a PayPalnak mintegy 361 millió aktív felhasználója volt, és az online vásárlók 87,5%-a számára ez volt a preferált fizetési mód. Jelenleg a vállalat honlapja szerint a fogyasztók száma meghaladta a 400 milliót.

Payoneer Áttekintés

Kétségtelen, hogy a PayPal a felhasználói bázisának köszönhetően iparági vezető szerepet tölt be, de számos jelentős alternatíva létezik. A Payoneer a PayPal legközelebbi versenytársa. Persze, lehet, hogy az e-kereskedelemben nem annyira népszerű, de a kisvállalkozások bérszámfejtése, a szabadúszó jövedelmek és a gig-gazdaság tekintetében befolyása és iparági jelenléte igencsak lenyűgöző.

Az izraeli-amerikai vállalatot 2005-ben alapították 2 millió dolláros magvető finanszírozással az alapító és akkori vezérigazgató, Yuval Tal és más magánbefektetők által. Azóta nem kevesebb, mint 265 millió dolláros kockázati tőkét gyűjtött össze. A Payoneer 2021 júniusában lépett be a tőzsdére, a NASDAQ tőzsdére való bevezetéssel.

A platform fő értékesítési pontja a betéti kártya, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a világ gyakorlatilag bármelyik ATM-ből pénzt vegyen fel. Az a tény, hogy a Payoneer készpénzfelvételi díja fix, szintén vonzza a felhasználókat világszerte.

Az Amazonon pénzt kereső emberek (eladók, önkiadó művészek stb.) jellemzően a Payoneert használják a PayPal helyett, mivel az utóbbi nem kapcsolható közvetlenül az Amazonhoz. Ez csak logikus, tekintve, hogy a platform szorosan kapcsolódik az Amazon versenytársához, az eBayhez.

További szolgáltatások

Ami a további említésre méltó szolgáltatásokat illeti, a PayPal mérföldekkel előrébb látszik járni. Néhány a legkiemelkedőbbek közül:

 • PayPal-pénztár
 • Üzleti hitelek és működő tőke
 • PayPal marketingmegoldások
 • Közösségi média értékesítés
 • Fizetés 4-ben
 • Szállítási kedvezmények
 • Kriptovaluta-támogatás
 • QR-kódos fizetés

Más szóval, a PayPal egy teljes e-kereskedelmi platform, hitelezési és marketing lehetőségekkel együtt. Ezen szolgáltatások némelyikén keresztül felhasználói akár a Payoneer különböző előnyeit is pótolhatják a vállalatok számára. Míg például a Payoneer-felhasználók alapértelmezés szerint tömeges fizetéseket végezhetnek (a platform alapfunkciója), addig a PayPal-felhasználók ezt a PayPal Payouts-on keresztül tehetik meg.

Díjak

Két szolgáltatás összehasonlításakor a költségeket feltétlenül figyelembe kell venni. A PayPal és a Payoneer különböző díjakkal rendelkezik. Ezek többsége helytől, tranzakciótípustól és pénznemtől függően változik. Nem tudjuk mindet felsorolni, ezért nézzük meg az alapvető díjakat:

A Payoneer és a PayPal árfolyamainak összehasonlításakor a számok meglehetősen hasonlóak. A szám akár 3%-ig is felmegy. A Payoneer árfolyamdíjaival a legnagyobb probléma az átláthatóság hiánya. Persze, 3%-ig megy fel, de nem világos, hogy mely forgatókönyvek esetén.

A Payoneer banki átutalási díja akár 2% is lehet, míg a PayPal-on a számláról bankba történő átutalások ingyenesek.

A Payoneer-en az ATM-ből történő pénzfelvétel tranzakciónként 2,75 dollár (fix), és 1 dolláros díjat számítanak fel, ha elutasítják. A Payoneer ATM-egyenleg lekérdezése 1 dollár (míg ezt alkalmazáson vagy böngészőn keresztül ingyenesen teheti meg).

Ugyanakkor a PayPal ATM belföldi pénzfelvételi díja 2,50 dollárnál kezdődik, míg a bankon kívüli pénzfelvétel díja 3,00 dollárnál. Természetesen mindez akkor igaz, ha nincs szó valutaváltásról.

A PayPal legfeljebb 20 USD inaktivitási díjat számít fel, ha a számlája legalább 12 hónapig szunnyadt. Eközben a Payoneer minden 12 hónapos inaktivitás után 29,95 $-t számít fel.

Sebesség

Mind a Payoneer, mind a PayPal képes percek alatt elküldeni az átutalást, vagy néhány munkanapon belül feldolgozni azt. A sebesség az átutalás körülményeitől függ. A Payoneer esetében a visszaigazoló e-mail kézhezvételét követően 2-5 munkanapon belül megkapja a pénzét. Az USA-n belüli átutalások általában 2-3 munkanapot vesznek igénybe.

A PayPal-on keresztül szintén 2-5 napon belül megkaphatja a pénzét (a tartózkodási helyétől függően). Választhatsz azonban akár 30 percig tartó azonnali átutalást is. Ez a szolgáltatás azonban az átutalás összegének 1%-ába kerül.

PayPal vs Payoneer: az előnyök és hátrányok

Most pedig következzen egy rövid lista a PayPal és a Payoneer előnyeiről és hátrányairól.

A PayPal néhány legjobban dicsért előnye a következő:

 • Könnyen integrálható különböző könyvelési szolgáltatásokkal
 • MasterCard éves karbantartás nélkül
 • Alacsonyabb díjak

A PayPal hátrányai, amelyek miatt sok potenciális felhasználó aggódik, a következők:

 • Figyelmeztetés nélkül lefoglalhatják a számlákat
 • Nem integrálható az Amazonnal
 • A nemzetközi értékesítés 4,4%-os tranzakciós díjjal jár

A Payoneer néhány előnye a következő:

 • A pénz fogadása ingyenes
 • Bármelyik ATM-ben készpénzt vehet fel
 • A Payoneer Mastercardot hagyományos betéti kártyaként használhatja

A Payoneer legjelentősebb hátrányai a következők:

 • Magasabb árfolyamok és átváltási díjak
 • Csak egyik Payoneer számláról a másikra tud pénzt átutalni.
 • A magánügyfelek csak pénzt vehetnek fel a Payoneerről (nem utalhatnak át).

A platformok előnyeinek és hátrányainak mérlegelése fontos, de ne feledje, hogy mindegyiknek helyzeti jelentősége van. Például egyesek számára az Amazon integráció lehetetlensége hatalmas dolog lesz, míg mások nem látják ezt nagy dolognak.

Popular posts

All Categories

My favorites